website statistics

Noscasi AB

Gammelgårdsvägen 4
784 44 Borlänge
Sweden

Contact

Tommy Isaksson
Spain: +34 693230775
Sweden: +46 (0)70 5220809
Email: tommy@noscasi.com

Follow us

Facebook

Sjöbotjejer åker ända till Andalusien för praktik

SJÖBO. Ett häftigt äventyr och mängder av internationell erfarenhet väntar tre elever frånMalenagymnasiet i Sjöbo, som åker hela vägen till Andalusien för praktik.

Lokaltidningen träffar Karolina Swiniarska, Ronja Rosdahl och Johanna Nordbeck dagarna innan avresan till den spanska staden Rota i Andalusien. Tjejerna går tredje året på Hotell- och turismutbildningen och när det nu stundar en fyra veckors lång praktik så tar de chansen och åker utomlands.

SJÖBO. Ett häftigt äventyr och mängder av internationell erfarenhet väntar tre elever från Malenagymnasiet i Sjöbo, som åker hela vägen till Andalusien för praktik. Lokaltidningen träffar Karolina Swiniarska, Ronja Rosdahl och Johanna Nordbeck dagarna innan avresan till den spanska staden Rota i Andalusien.

Tjejerna går tredje året på Hotell- och turismutbildningen och när det nu stundar en fyra veckors lång praktik så tar de chansen och åker utomlands.

– Vi ser det som en bra erfarenhet och vi får ett perspektiv på hur hotellivet fungerar utomlands, säger Johanna Nordbeck.

Lite nervositet och spänning finns såklart också i luften. Vid ankomsten kommer nämligen tjejerna att få presentera sig på spanska inför de andra teamen.

– Det känns ju lite nervöst. Samtidigt har vi förberett oss genom att plugga spanska hela sommaren, berättar Ronja Rosdahl.

Deras lärare Marie Bchara tror starkt på sina elever.

– Det klarar de galant, säger hon med ett leende.

Praktiken tillbringas på ett fyrstjärnigt hotell.

– Vi kommer arbeta på våningsservicen, hjälpa till med frukostbuffén och annan service.

I Rota kommer de också få uppleva riktig spansk kultur.

– Det är en liten stad med inte så många invånare. Sen är det många spanska turister som åker dit så det blir väldigt äkta Spanien, säger Ronja. Att jobba utomlands efter examen är också något de kan tänka sig efter studenten.

– Jag hoppas kunna komma iväg nästa sommar och jobba med entertainment, säger Ronja.

– Det är ju både turism och hotell vi läser här så det behöver inte vara fokuserat på hotell när man börjar jobba. Det kan vara alla serviceyrken och innefattar hela besöksnäringen, förklarar Marie Bchara.

Praktikplatsen ordnades genom ett samarbete med Tommy Isaksson som driver företaget Noscasi Education & Training i Spanien. Tommy är också på plats i Rota för att stötta tjejerna.

– Tillsammans med Tommys fru som är lärare så kommer vi att åka runt på olika skolor och presentera Sverige. Vi kommer även göra lite utflykter och andra roliga aktiviteter, berättar Johanna.

– Men det blir inte en dans på rosor. Utan hårt arbete väntar och tjejerna kommer fortsätta med skolan där nere också. Samtidigt får de se branschen med andra ögon och kommer tillbaka med ett helt andra intryck, säger Marie.

TOMMY STAMBOLOVSKI

http://ystad.lokaltidningen.se/sjoebotjejer-aaker-anda-till-andalusien-foer-praktik/20160906/artikler/712318607

Contact us!

Send us an email and we can assure you a reply within 24 hours.

You can also find us at Facebook or you can send a SMS or Whatsapp