website statistics

Noscasi AB

Gammelgårdsvägen 4
784 44 Borlänge
Sweden

Contact

Tommy Isaksson
Spain: +34 693230775
Sweden: +46 (0)70 5220809
Email: tommy@noscasi.com

Follow us

Facebook

Dalecarlia River

2012-02-04 Borlänge Tidning

Leaderprojektet Dalecarlia River med Tyllsnäs Udde, Torsångs Café och Sahlins Struts erbjuder turister upplevelser på Runn, Dalälven och Tunaån.

BORLÄNGE4 februari 2012

Företag satsar på Borlänges finaste sida

För att visa upp Borlänges finaste sida satsar tre företag nu på ett samarbete längs älven. Det är Torsångs Café, Sahlins struts och Tyllnäs udde som valt att gemensamt marknadsföra attraktiv Torsångsmiljö och erbjuda båtturer på vackra vattenvägar och andra fina upplevelser.

– Vi har träffats några år och ganska regelbundet för att diskutera de möjligheter som finns. Bland annat att vi för och eftersäsong skulle kunna ta emot mer folk, Vi sökte pengar för landsbygdsutveckling och har gjort en förstudie. Nu går vi vidare, sammanfattar Sara Olsson, Torsångs Café.

De tre företagen är beredda att gå ut med paketerbjudanden där boende på Tyllsnäs udde, guidade turer i Torsång, båtturer på Dalälven och Tunaån tillsammans med besök hos Sahlins struts är något av det som ingår.

– Vattensystemet är en upplevelse i sig och vi har ett jätteläge att gå ut från Torsång, konstaterar Peter Lavmo, Tyllsnäs udde.

Nu söker de samarbetande företagen en båtägare och en båt av lämplig storlek. Båten ska vara tillräckligt stor för att köra passagerare med, men även tillräckligt grundgående för Tunaån.

– Det är viktigt att vi i god tid kommer i kontakt med någon som både har en bra båt och är villig att köra passagerare., säger Peter Lavmo.

Målgruppen kan vara turister från när och fjärran som under för eller eftersäsong söker sig till Dalarna, kanske för att bekanta sig med Borlänges finaste sida. Men det kan också vara grupper från närområdet.

– Ja, det kan vara ett dagis som vill göra utflykt, säger Kerstin Sahlin, Sahlins struts. Ett utflyktsmål Kerstin Sahlin vill rekommendera är Frostbrunnsdalen. En plats för stilla eftertanke och stimulerande upplevelser.

Turistbyrån stöttar samarbetsprojektet och att optimismen är stor hos de samarbetande företagen behöver ingen tveka om.

– Att samarbeta tror jag är jätteviktigt. Ensam är inte alltid stark, betonar Sara Olsson.Contact us!

Send us an email and we can assure you a reply within 24 hours.

You can also find us at Facebook or you can send a SMS or Whatsapp