website statistics

Noscasi AB

Gammelgårdsvägen 4
784 44 Borlänge
Sweden

Contact

Tommy Isaksson
Spain: +34 693230775
Sweden: +46 (0)70 5220809
Email: tommy@noscasi.com

Follow us

Facebook

Borlänge Tidning Elever ska jobba i Spanien

Borlänge Tidning Elever ska jobba i Spanien

På lördag åker åtta gymnasieelever från Hagagymnasiet till Rota i Spanien för att ha praktik.
– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten, säger Isabella Karlsson Lindmark.Eleverna går Handels- och administrationsprogrammet samt Hotell- och turismprogrammet. Under fyra veckor ska de arbeta på hotell, i livsmedelsbutik, i sportbutik och på Rota kommuns turistbyrå.

Relaterat

Här är några av de åtta elever som ska ha praktik i Spanien: Isabella Brabounjigi, Petra Sköld, Fredrik Pedersen, Moa Karlsson, Linnea Blomqvist och Isabella Lindmark Karlsson.
Eleverna går Handels- och administrationsprogrammet samt Hotell- och turismprogrammet. Under fyra veckor ska de arbeta på hotell, i livsmedelsbutik, i sportbutik och på Rota kommuns turistbyrå.

Alla gymnasieskolans yrkesprogram har minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Genom ett EU-projekt får nu elever i årskurs 2 och 3 möjlighet att söka APL utomlands. Det är en chans att få prova på att arbeta utomlands, lära känna ett annat land och förbättra sina språkkunskaper

Lärarna på Hagagymnasiet tycker det är viktigt att eleverna får den här möjligheten. Handels- och administrationsprogrammet och Hotell- och turism programmet är moderna gymnasieprogram där eleverna förutom teoretiska kunskaper också får yrkeskunskaper som gör dem anställningsbara direkt efter gymnasiet.

– Vi lever i en global värld och många av våra elever vill resa eller arbeta i andra länder efter gymnasiet. Att ha arbetat, bott och levt i Spanien under en tid är ytterligare att plus att ha i sitt CV:n, säger de.

Hagagymnasiet har en svensk kontakt i Rota som hjälper och stöttar eleverna. Dessutom kommer två lärare att besöka eleverna på plats.

– Vi har haft elever i Rota tidigare och vet att det fungerar mycket bra, säger Kristina Bolinder, en av lärarna som ska besöka eleverna.

Isabella Karlsson Lindmark i årskurs 3, är glad att hon fått den här möjligheten.

– Det ska bli roligt och lärorikt, säger hon om de fyra veckorna.

Staden Rota, som ligger i Andalusien på spanska sydkusten, är inte så känd bland svenskar. Det är härifrån flamencon, paellan och tjurfäktningen kommer, det vill säga mycket av det som kännetecknar Spanien.

"Området har inte så stor internationell turism, men vill man uppleva det genuina Spanien är både Rota och Andalusien värt ett besök", skriver Hagalärare

Contact us!

Send us an email and we can assure you a reply within 24 hours.

You can also find us at Facebook or you can send a SMS or Whatsapp