website statistics

Noscasi AB

Gammelgårdsvägen 4
784 44 Borlänge
Sweden

Contact

Tommy Isaksson
Spain: +34 693230775
Sweden: +46 (0)70 5220809
Email: tommy@noscasi.com

Follow us

Facebook

VARFÖR INTE LÄGGA EN SEMESTERVECKA I ROTA (CÁDIZ)

WHY NOT HOLIDAY IN ROTA
VACACIONES EN ROTA

ROTA, EN OFÖRSTÖRD LITEN SPANSK BY
Rota är en levande och äkta spansk by/stad utan internationell turism, turistshopar, kriminalitet och tingel tangel. Rota har 25000 invånare. Med sin trevliga och gemytliga atmosfär, de milslånga sandstränderna, närheten till golf, pittoreska vita byar och storstäder som Cádiz och Sevilla är Rota ett resmål för omväxlande upplevelser. Staden är rik på...


...kultur och historia från forna tider med lämningar från Tarshisher, araber och romare. Byns invånare kallas Roteños, och kan många gånger upplevas som själva definitionen av vänlighet och hjälpsamhet.

Rota är fullspäckat med gammaldags charm och fascinerande arkitektur. Om du letar efter en traditionell spansk stad utan europeiska turister med en fin blandning av sightseeing och avkopplande stränder, måste Rota läggas till dina resplaner.

Du kan köpa färsk nyfångad fisk från det lokala fiskekooperativet i hamnen och det finns många mysiga caféer, restauranger och tapasbarer att prova läckra lokala specialiteter på. Från marinan går det regelbundna båtar till Cádiz på andra sidan bukten. Staden sägs vara Europas äldsta med drygt 130 000 invånare. Du är där på 20 minuter.

VAD KAN MAN GÖRA I ROTA - och dess omgivningar
Det finns möjligheter till att rida på Andalusiska hästar, spela golf på någon av de 10-tal golfbanor som ligger i närheten, klättra, cykla (racer och MTB), utöva vattensport, besöka de vita byarna tex Arcos de la Frontera, besöka Sevilla (Alcazar och Katedralen) och Jerez de la Frontera, besöka sherrybodegor, se tjurfäktning, uppleva äkta flamencouppvisning, shoppa på Laz Dunas med Desigual, shoppa i El Puerto de Santa Maria eller Jerez Sur med Ikea, Decathlon, HM, Zara etc, besöka marknaden i Sanlucar de Barrameda, eller åka båt in i nationalparken Donana. En av Europas äldsta städer, Cadiz, ligger också i närheten (30 minuter med båt från Rota) för att bara nämna några av möjligheterna. Gibraltar ligger 1,5 timme med bil från Rota och Afrika ytterligare en timme med båt från Tarifa.

Contact us!

Send us an email and we can assure you a reply within 24 hours.

You can also find us at Facebook or you can send a SMS or Whatsapp